"Вітаю всіх гостей! Данний блог створений для вчителів початкових класів, дбайливих батьків та допитливих учнів. Тут ви зможете знайти дуже багато корисної та цікавої інформаціі!!!! Сподіваюся,що Вам сподобається!!!!

пʼятниця, 15 січня 2016 р.

Дитячі задачі на логіку


1. Олівець поклали на підлогу і попросили кількох чоловік перестрибнути його. Але ніхто не зміг цього зробити.
Чому?
2. Перше ми не хочемо бачити далеко від другого, особливо, якщо у нас немає третього. Хоча і третє іноді не рятує від першого. Перше не може бігати, проте в особливо великих розмірах може наздогнати нас і злякати.
Про що іде мова?3. Ми його завжди зменшуємо: коли він потрібний і коли він непридатний. А потім дивуємося, чому він так швидко закінчився. 
Що це?4. Одного чудового літнього дня, коли повітря дзвенить від комах, на зеленому лужку площею в три з половиною га пасуться дваабсолютно однакові коні однієї породи і масті, що розрізняються між собою хіба тільки тим, що у однієї хвіст підв'язаний, а у іншої - ні. Лужок має прямокутну форму. Один з коней щипає траву, пересуваючись по діагоналі, а інший - по сторонах.
Який з цих коней впродовж години з'їсть більше трави, якщо апетит у них однаковий, також однаковий і трав'яний покрив лужка, на якому вони пасуться?
Відповіді:
1. Його поклали поряд із стіною (впритул) в кут.

2. 1 - Хмара, 2 - Будинок, 3 - Парасолька
3. Олівець
4. Більше трави з'їсть той кінь, у якого хвіст не підв'язаний : йому не доводиться відволікатися від їжі, щоб відганяти комах.



Немає коментарів:

Дописати коментар