"Вітаю всіх гостей! Данний блог створений для вчителів початкових класів, дбайливих батьків та допитливих учнів. Тут ви зможете знайти дуже багато корисної та цікавої інформаціі!!!! Сподіваюся,що Вам сподобається!!!!

середа, 19 жовтня 2016 р.


7 жовтня 2016 року колектив 4-х класів відвідав козацький хутір Галушківка (cело Гречани Петриківського району), який наприкінці XVII століття заснували українські козаки, що заселяли землі Дикого Поля. Колись хутір входив до Протовчанської паланки могутньої Козацької держави. Нині ж це - один з небагатьох музеїв просто неба, що зберіг неповторний славетного козацького минулого та село Петриківка Дніпропетровської області, де дбайливо зберігаються традиції стародавніх народних промислів.
Протягом віків тут склалася самобутня школа розпису, що немає аналогів ні на територіх України, ні за її межами. 
У Петриківському художньому орнаменті широко використовуютьчя зображення птахів, рослин. Техніка характеризується великим виразним мазком, з використанням переважно червоного, синього і жовтого кольорів. Петриківський розпис переважно виконується на дерев'яних виробах (декоративних тарылках, скриньках, вазах, кухлях, черпаках та інших). Роботи художників Петриківки широко представлені в художніх музеях України і за кордоном, неодноразово одержували нагороди на міжнародних виставках.


1 коментар:

  1. Степанова Ирина25 жовтня 2016 р. о 11:00

    Прекрасная экскурсия! Дети с интересом рассказывали о творческих мастерских, о быте и традициях наших предков.

    ВідповістиВидалити